deSpinoza's “vereniging” archief

In deze rubriek berichten over Vereniging Het Spinozahuis. Die heeft haar eigen website op www.spinozahuis.nl en is via e-mail te bereiken op vspinoza@xs4all.nl.

deze rubriek bevat 5 berichten - laatste bericht 4 oktober 20074 maart 1995

Zelfs Spinoza's voortuintje is opgeofferd

"Ondanks het Spinozahuis is er in Rijnsburg niet veel te vinden van de denker. Vandaar dat Menno ter Braak zo enthousiast was. Dat het werkkamertje vrijwel leeg is, past ook geheel in de geest van de teruggetrokken en bescheiden Spinoza. Zelfs de toegangsprijs is aangepast."  De Volkskrant bericht in 1995 al over het bijna volle gastenboek in het huis te Rijnsburg.

lees verder "Zelfs Spinoza's voortuintje is opgeofferd" »

24 maart 1999

Spinozisten haasten zich de eeuw uit

Eind 1998 was het bijna zover. Het gastenboek dat op 24 maart 1899 in het Rijnsburgse Spinozahuisje was gelegd, was bijna vol. Secretaris Theo van der Werf vond het wel komiek en in elk geval toevallig. De Volkskrant berichtte erover.

lees verder "Spinozisten haasten zich de eeuw uit" »

4 oktober 2007

Vereniging Het Spinozahuis

Op 28 april 1897 werd Vereniging Het Spinozahuis opgericht. Deze bloeiende vereniging is eigenaar van de spinozahuizen in Rijnsburg en Den Haag. Voor wie geïnteresseerd is in deze vereniging bijgaand de statuten en het huishoudelijk reglement.

lees verder "Vereniging Het Spinozahuis" »

18 augustus 2007

Plasterk draagt bij aan Spinozahuis

Het is een heuglijk bericht, dat vandaag in het NRC staat. Op vragen van de heer Nicolaï heeft de minister toegezegd bij te dragen aan de restauratie van het Spinozahuis te Rijnsburg. Maar de minister kan het ook niet nalaten om Vereniging Het Spinozahuis te wijzen op de 'nieuwe' subsidieregeling voor rijksmonumenten...

lees verder "Plasterk draagt bij aan Spinozahuis" »

16 juni 2007

Red het Spinozahuis

In Rijnsburg woonde de filosoof, van 1661 tot 1663. Dat huis is in bezit van Vereniging Het Spinozahuis. Maar de staat ervan is erbarmelijk, dringend moet er gerestaureerd worden. En dat kost geld, honderdduizend euro. Dus wie kan helpt het Spinozahuis de volgende winter door!

lees verder "Red het Spinozahuis" »

Reacties

Aanbevolen

Powered by
Movable Type 4.1