«« despinoza.nl in Filosofie Magazine
Begin
Referenties in de tekst »»

Kijken en lezen

directe link naar dit bericht link naar de reacties rubriek: informatie | nieuws
De ingescande pagina's van Burger's Ethica vertaling zijn nu via een nieuw overzicht gelijktijdig met de ingegeven tekst te bekijken.

De laatste maanden is hard gewerkt aan het digitaliseren van de tekst. Deel 1 en deel 2 zijn inmiddels ingegeven. Maar van sommige pagina's missen nog wat woorden.

De originele kopie van de bladen is gemaakt door de handbeschreven bladen onder een kopieerapparaat te leggen. Daarna zijn die bladen weer ingescand en gesneden, dat wil zeggen de dubbele pagina's op één A4 zijn van elkaar losgesneden. In totaal zijn er 246 bladen ingescand, waaruit 489 afzonderlijke pagina's zijn gehaald.

Op sommige pagina's vallen woorden weg achter de rechterkantlijn. Dit is bijvoorbeeld op pagina 153 e.v. het geval. Die woorden moeten dus nog worden ingegeven nadat ze zijn opgezocht. Ze zijn gemarkeerd met "(...)".

Er is een overzicht gemaakt waarbij de ingescande pagina's tegenover de ingegeven tekst zijn geplaatst. Dat overzicht staat op de pagina http://www.despinoza.nl/table2.html.

Deze pagina is wel groot, bijna 500kb, dus met een langzame internetverbinding duurt het even voordat hij volledig is ingelezen.

Comments (2)

Corry Louwers:

Enkele weken geleden kwam ik via Google toevallig op de site terecht waar ik kon helpen met het vertalen van Burger's Ethica.
Nu merk ik dat ik een gebruikersnaam en wachtwoord nodig heb om de tekst bij te kunnen werken. Op pagina 348 vergat ik bijvoorbeeld een "e" in het woord "geschiedt" te typen.
Hoe kom ik aan een gebruikersnaam en wachtwoord om de typefout te kunnen verbeteren?

Leon:

Beste Corry, via "Ethica pagina's" is het overzicht te vinden. Daar is geen gebruikersnaam en wachtwoord voor nodig.

(het overzicht van de bovenvermelde pagina verwijst niet naar de wiki, vandaar het wachtwoord)

Plaats een reactie


Reacties

Aanbevolen

Powered by
Movable Type 4.1