Begin

Gesprekken op de grenslijn

directe link naar dit bericht link naar de reacties rubriek: media

In 1972 zond de NCRV een hoorspel uit over het leven van Spinoza. Dit hoorspel, geschreven door Theun de Vries, is te krijgen via Stichting Beeld & Geluid. En hier natuurlijk ;)

Er zijn drie stukjes geknipt uit het materiaal. Die staan beneden als download. Wie het hele hoorspel wil luisteren kan dat bij mij komen doen. Er moet dan wel gekookt worden. Bestellen kan ook, invullen, tekenen en opsturen.

Informatie 

De regie is van Wim Paauw. Uitzending vond plaats op 2 oktober 1972, met een herhaling op 21 februari 1977.

Spelers

Henk van Ulsen speelt Baruch de Spinoza. Willy Brill speelt Hanna Debora, de overleden moeder van Baruch. Door Dick Scheffer wordt Samuel de Casseres gespeeld, de zwager van Baruch. Corry van der Linden speelt een Amsterdams juffertje. Frans Somers is dr. Franciscus van den Enden, de ex-Jezuiet en leraar van Baruch.

Paul van der Lek is de dolende schim van Adriaan Koerbagh. De gewezen koopman Jarig Jelles wordt gespeeld door Hans Veerman. Door Jan Borkus wordt Abraham Johannes Cuffeler gespeeld, een raadsheer aan het Hof van Holland. De stem van de Haagse huischilder Hendrik van der Spijk wordt gespeeld door Tonny Foletta.

Wim van Rooy speelt de Duitse filosoof Gottfried Wilhelm Leibniz. Joke Hagelen is een stem op het feest, evenals Gerrie Mantel.

Verder 

Zoals gezegd is het hoorspel niet online te beluisteren, maar via de Stichting Beeld & Geluid te krijgen. Luister naar fragmenten via de volgende links:

1. Spinoza en de liefde. Tenminste ..
2. Spinoza spreekt met zijn moeder over Van den Ende en diens einde. De dood.
3. Van der Spijk brengt het nieuws over de dood van Gebroeders De Witt. Gevaarlijk, dat oranjevolk. Voor je bloeddruk.

Bestel maar, want het is tranentrekkend mooi

 

Comments (2)

Johan Weemhoff:

Goeden avond

Kunt u mij de condities geven waarop het hoorspel over Spinoza besteld kan worden.

groet Johan Weemhoff

0653714440

Leon:

De condities voor bestellen zijn eenvoudig: het genoemde document invullen en opsturen. U kunt daar bij aantekenen dat u geen prijs stelt op een fysieke kopie, en liever gebruik maakt van een download mogelijkheid. Dat is evenwel aan u.

Plaats een reactie


Reacties

Aanbevolen

Powered by
Movable Type 4.1