deSpinoza's “media” archief

deze rubriek bevat 6 berichten - laatste bericht 16 november 20104 april 2007

Gesprekken op de grenslijn

In 1972 zond de NCRV een hoorspel uit over het leven van Spinoza. Dit hoorspel, geschreven door Theun de Vries, is te krijgen via Stichting Beeld & Geluid. En hier natuurlijk ;)

lees verder "Gesprekken op de grenslijn" »

20 januari 2008

Spinoza in de podcast

Spinoza's filosofie is uitgebreid en kan op vele wijzen worden uitgelegd. Wie zijn filosofie wil begrijpen komt er niet omheen om zijn geschriften te lezen. Wat wel helpt is een goede podcast waarin de filosofie en het leven uit de doeken wordt gedaan. Gelukkig staat er een (engelstalige) cursus online.

lees verder "Spinoza in de podcast" »

24 februari 2008

Spinoza op Youtube

Op de YouTube zender staan diverse filmpjes over Spinoza. Onder meer de introductie op een documentaire, en een lezing van Steven Nadler. In deze post staan er een aantal op een rij.

lees verder "Spinoza op Youtube" »

3 maart 2008

As free as a bird ... in the sky

Ook mij blijft het boeien, die vrije wil. En dat het een onderwerp is wat steeds meer mensen aantrekt merk ik aan reacties en aan vragen. Daarom nog maar eens een aantal stukken vrije wil, quantum mechanica, chaos.

lees verder "As free as a bird ... in the sky " »

22 december 2008

LinkedIn groep "Spinoza"

Voor lezers die ook op LinkedIn actief zijn: aldaar is een groep aangemaakt met als doel te onderzoeken op welke wijze Spinoza's ideeën in ook het professionele leven kunnen worden ingezet.

lees verder "LinkedIn groep "Spinoza"" »

16 november 2010

Het kan niet genoeg benadrukt worden ...

Dit is geen echte blog, maar een verwijzing naar de website van Stan Verdult, die, sinds enige jaren met het spinozavirus besmet, een beïnvloedend weblog heeft over Spinoza en diens filosofie.

Ik roep al mijn lezers dan ook op zeker Stan's blog met regelmaat te bezoeken.

lees verder "Het kan niet genoeg benadrukt worden ..." »

Reacties

Aanbevolen

Powered by
Movable Type 4.1