«« Lezing 'Kunnen zeggen wat je wil ...'
Begin

Lezingen over Spinoza

directe link naar dit bericht link naar de reacties rubriek: lezingen

"Het boegbeeld van Amsterdam is Spinoza." Aldus de aankondiging van de lezing die professor Jonathan Israel op zaterdag 9 juni geeft in de Mozes en Aaron kerk te Amsterdam. Twee dagen eerder geeft Israel ook een lezing, over Spinoza als inspirator van de radicale verlichting. Die lezing is aan de Vrije Universiteit.

Professor Israel is bekend van zijn boeken over Nederland en de Verlichting. Afgelopen jaar verscheen in het engels van hem "Enlightenment Contested" en in het nederlands "Radicale Verlichting".

Volgende week is een drukke week voor de ontvanger van het ere-doctoraat van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Donderdag 7 juni geeft hij 's avonds vanaf 20:15 een lezing met als titel "Spinoza, filosoof, sociaal hervormer en inspirator van de radicale verlichting." De gebeurtenis vind plaats in de aula van de Vrije Universiteit aan de Singel 411 in Amsterdam. De toegang is gratis, reserveren niet nodig, deuren openen om 19:30.

Op zaterdag 9 juni houdt dezelfde Israel om 14:00 een lezing in de Mozes en Aaron kerk in Amsterdam. Die kerk staat aan het Waterlooplein, de omgeving waar voorheen de Houtgracht lag, en de plek waar Spinoza naar verluidt geboren is. In die lezing gaat Israel in op de band tussen Amsterdam en Spinoza (daarover is ook hier al eens geschreven). De toegang is € 7,50. Reserveren kan via de website van de Amsterdamse Spinozakring.

 

Plaats een reactie


Reacties

Aanbevolen

Powered by
Movable Type 4.1