deSpinoza's “filosofen” archief

Deze rubriek geeft een overzicht van filosofen die zich richten op onderzoek naar Spinoza. Voor deze rubriek is geput uit (nederlandse) dagbladen, weekbladen en tijdschriften.

deze rubriek bevat 4 berichten - laatste bericht 17 april 200722 augustus 2002

Het favoriete fragment: Henri Krop

In een serie uit Trouw vertellen 'denkers' over een van hun favoriete fragmenten uit de geschiedenis van de filosofie.  Dit maal Henri Krop. Hij is werkzaam aan de faculteit wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam en legt de laatste hand aan zijn vertaling van de Ethica. Uit Trouw, 26 augustus 2002.

lees verder "Het favoriete fragment: Henri Krop" »

22 juli 2002

Het favoriete fragment: Wim Klever

In een serie uit Trouw vertellen 'denkers' over een van hun favoriete fragmenten uit de geschiedenis van de filosofie.  Dit maal Wim Klever. Hij was verbonden aan het Centrum voor Spinoza-onderzoek van de Erasmus Universiteit. Uit Trouw, 22 juli 2002.  

lees verder "Het favoriete fragment: Wim Klever" »

24 juni 2002

Het favoriete fragment: Miriam van Reijen

In een serie uit Trouw vertellen 'denkers' over een van hun favoriete fragmenten uit de geschiedenis van de filosofie.  Dit maal Miriam van Reijen. Zij is filosoof, publicist en docent. Uit Trouw, 24 juni 2002.

lees verder "Het favoriete fragment: Miriam van Reijen" »

17 april 2007

De worsteling van Spinoza

Dit jaar wordt herdacht dat Spinoza 375 jaar geleden in Amsterdam werd geboren. Drie Spinoza-experts delen dit jaar de Spinozawisselleerstoel aan de Universiteit van Amsterdam: Herman De Dijn, Jonathan Israel en Steven Nadler. „Spinoza had baanbrekende ideeën over de relatie tussen wetenschap en godsdienst”, zegt De Dijn. Donderdag geeft hij een lezing in de Aula van de Universiteit van Amsterdam, Singel 411. Marion de Boo interviewt De Dijn in NRC Handelsblad.

lees verder "De worsteling van Spinoza" »

Reacties

Aanbevolen

Powered by
Movable Type 4.1